Selecteer een pagina

Dat had ik toch al gezegd?

In flow met Natasja
Vanuit flow thuiskomen bij jezelf

Ken je dat? Heb ik uitgebreid uitgelegd hoe het zit, hoe het werkt. Vragen beantwoord en nagevraagd of ze het begrijpt. Komt ze paar weken later met dezelfde uitleg, maar gegeven door een ander. En vertelt het alsof ze het voor het eerst heeft gehoord!

Grr, dat doet best pijn. Had ik het dan toch niet goed uitgelegd? Had ik het niet goed nagevraagd? Komt dit je bekend voor? Meteen denken dat het aan jezelf ligt.

Ego, tja…. terwijl ik in mijn vorige blog juist een oproep deed voor meer egoïsme…

Hier blijkt meteen het verschil tussen de twee. (Ohw, heb je dat vorige blog gemist? Hier kun je deze lezen: Wees nou eens lekker egïstisch )

Ik voelde me geraakt en zocht meteen de oorzaak bij mijzelf. Maar lag het wel daar? Nope! 

MEER INVALSHOEKEN

Denk eens aan je ziekenhuistraject: je krijgt enorm veel informatie tegelijkertijd, onwijs moeilijk om dit te onthouden en op waarde te schatten. In de periode van de diagnose en behandelingen komt er zoveel op je af, dat het niet zo gek is dat je niet alles kunt onthouden.

Als ik dan de tijd neem om het nog en keer uit te leggen, in mijn eigen woorden, dan lukt dat beter. Door het op meerdere momenten en op meerdere manieren te horen, is de kans dat je er iets mee kunt doen vele malen groter.

VERSCHILLENDE STEMMEN

Dit geldt natuurlijk ook in mijn eigen werkveld: “Maar jouw e-book is toch niet vervanging van mij? “ Deze reactie kreeg ik van een collega op LinkedIn, nadat ik was begonnen met mijn e-book de wereld in te gooien. 
Ik ben zelf een Master Oncologie fysiotherapeut en heb vele jaren gestudeerd en ervaring opgedaan in de praktijk. Geen boek, internetpagina of e-book kan doen wat ik kan: de begeleiding bieden die 1:1 in de praktijk gegeven wordt.

Oncologie Fysiotherapeuten, en zeker de Masters, hebben meerdere jaren opleiding genoten om je op de beste manier te begeleiden. Die weten heel goed wat ze doen. De informatie die je van ons krijgt, is betrouwbaar en toegespitst op jouw situatie. Duidelijk toch? Ik dacht van wel. Tja, dus niet …

Geen haar op mijn hoofd die dacht dat een e-book vervanging was voor therapie. Ik geef een andere stem die aanvult op de therapeut. Goed toe te passen in je dagelijks leven. Gewoon een andere stem die belangrijke tips uitlegt op haar eigen manier, zodat je goed kunt starten met opknappen van de kanker.

Als je het e-book hieronder nu meteen aanvraagt, krijg je van mij vaker tips en tricks.

Hoe blijf je actief tijdens je kanker-

behandelingen?

Download mijn E-book: 5 tips om actief te blijven tijdens je kankerbehandelingen

Hierin laat ik je kort kennismaken met de vijf belangrijkste tips die ik je kan geven voor trainen en bewegen tijdens je behandelingen. Hierdoor is de kans op blessures veel kleiner.

En als je vragen hebt en meer uitleg wilt, nodig ik je uit om je aan te sluiten bij onze community:

En als je een collega oncologie fysiotherapeut zoekt, zal ik je helpen er één bij jou in de buurt te vinden. Je kunt hiervoor contact met mij opnemen via onderstaand formulier.
Hug JoAnne

Contact

1 + 4 =