Selecteer een pagina

Truien, plaids & warme sokken

In flow met Natasja
Vanuit flow thuiskomen bij jezelf

En denk nu niet: “doe die kachel dan hoger!”. De gasoorlog van 2021-2022 zorgen ervoor dat je wel twee keer nadenkt om de thermostaat omhoog te doen. Dat is niet meer te betalen! Dus stijgt de verkoop van dikke truien, plaids en wollen sokken. Start maar met breien!

Nu zal ik je een geheimpje verklappen: ik heb het altijd al heerlijk gevonden om onder een plaid op de bank te liggen met lekkere warme sokken. Ik ben van het cocoonen (als je dat zo schrijft…) Ik krijg het warmer als ik zo ingepakt ben, dan dat ik de thermostaat op 23 zet. En als ik gesport heb en daarna gedoucht hoeft de verwarming dan niet hoger dan 20, maar dan nog steeds zijn mijn sokken mijn vriendjes. 

Als je googled op ‘Hoe krijg je het warm’ krijg je meteen 12 tips van RTL. De eerste 11 gaan over: kaarsjes aan, open haard aan, oven open (!), droger open (!), handwarmers, warm drankje, huisdier op schoot, dikke kleding en een vloerkleed. Als laatste wordt de wandeling genoemd.

Het is al heel lang bekend dat je warm wordt van bewegen. Je lichaamstemperatuur gaat omhoog als je je inspant. En ik als ‘Hoofd-koukleum’ kan dat bevestigen. Flink stevig wandelen of hardlopen zorgt ervoor dat ik lange tijd kan genieten van mijn eigen kacheltje. 

Voor dit blog verdeel ik de wereld even in twee categorieën (wel zo makkelijk):

1. de mens die actief is en regelmatig zijn innerlijke kachel opstookt.
2. de mens die niet (meer) actief is en de kachel in zijn huis opstookt.

Doordat je lijf minder actief kan zijn, is het bijvoorbeeld moeilijker om tijdens chemotherapie warm te blijven. En vergis je niet: je verliest veel warmte als je bijvoorbeeld geen haar meer op je hoofd hebt.

Dus is bewegen één van de meest belangrijke dingen die je kunt doen tijdens de behandelingen. En het zorgt er meteen voor dat je je chemo beter kunt verdragen en dat de herstelperiode na de behandelingen korter is.

Wil jij tijdens je kankerbehandelingen niet een enorme stijging van jouw energierekening? Lees dan mijn e-book ‘5 tips om actief te blijven tijdens je kankerbehandelingen’. Het zal je veel geld besparen… Je kunt het e-book hieronder aanvragen.

Extra feitje: wist je dat als je je zwaar inspant, je lichaamstemperatuur rond de 38 graden kan komen? Dat je jezelf koorts geeft? En die koorts helpt bij het bestrijden van ontstekingen…

Hoe blijf je actief tijdens je kanker-

behandelingen?

Download mijn E-book: 5 tips om actief te blijven tijdens je kankerbehandelingen

Hierin laat ik je kort kennismaken met de vijf belangrijkste tips die ik je kan geven voor trainen en bewegen tijdens je behandelingen. Hierdoor is de kans op blessures veel kleiner.